Ware winst

Gemene-goed economie als wegwijzer

Auteur: Christian Felber
Vertaling: Martine Couvreur
ISBN: 9789062240296


€ 22,50

Ware winst

Christian Felber wil onze economisch systeem radicaal veranderen. In zijn opinie, dient de vrije markt in ons neoliberale systeem alles behalve een maatschappelijk belang. Het negeert de ecologische grenzen van onze planeet, creëert een steeds groter wordende kloof tussen rijk en arm en ziet kapitaalvergaring als het ultime doel. Met zijn Economie van het Gemene Goed draait Felber de economische wegwijzers 180 graden en toont ons een economisch systeem dat ons Ware winst levert, namelijk dat wat écht telt: het welzijn én welbevinden van alle mensen inclusief hun leefomgeving.

Felber toont hij ons concreet de stappen die hiertoe noodzakelijk zijn – op wettelijk vlak, in het financiële landschap en op ondernemingsniveau, maar ook in onze manier van denken, leven, samenwerken en politiek participeren.

Met de Gemene-Goed-Balans als centraal werkinstrument laat hij ondernemingen nu al toe hun ethische realisaties om te zetten in een meetbaar balansresultaat, dat ook juridische voordelen moet opleveren.

Auteur

Christian Felber

Met zijn Economie van het Gemene Goed draait Christian Felber de economische wegwijzers 180 graden en toont ons een economisch systeem dat ons levert wat écht telt: het welzijn en welbevinden van alle mensen inclusief hun leefomgeving.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240296
Jaar:
2017
Pagina's:
256
Auteur:
Christian Felber
Vertaling:
Martine Couvreur
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
231x155x13
Illustraties:
Nee
Prijs:
€ 22,50

Lees meer >