Een tuin barstensvol bloemen

Auteur: Lucy Bellamy
Vertaling: Alberthe Papma
ISBN: 9789062240579


€ 24.95

Een tuin barstensvol bloemen

Ook als je maar een klein stukje grond of gras hebt, ligt een vrolijke bloementuin onder handbereik. Niet alleen mooi, maar ook onderhoudsarm en budgetvriendelijk, en dat binnen een jaar. Dat is in de kern de boodschap achter dit boek Een tuin barstensvol bloemen. Het laat je een bloeiende, natuurlijke oase creëren, ook in een kleine stadstuin, rijk in kleur en vorm en aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Vaste planten hebben als groot voordeel dat je tuin, eenmaal ingericht, jarenlang als vanzelf terugkomt én dat je planten steeds sterker en weerbaarder worden. Ze krijgen immers de tijd om flink hun wortels de grond in te laten groeien. Zo groeit je tuin jaarlijks verder naar een robuust, samenhangend geheel: met als gevolg – minder kwetsbaar in droge periodes, gezondere planten, meer tuinbewoners. In feite pas je principes van biodiversiteit toe. Spitten, wieden, spuiten en continue water geven worden allemaal verleden tijd met deze bloeiende tuin vol vaste planten.

Als je bij je plantenkeuze rekening houdt met vorm, hoogte, kleur en bloeiseizoen, kun je je tuin lang door laten bloeien, elke keer weer in fijne combinaties. En, door te focussen op bloeiers die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen, en andere insecten, zal je tuin straks een pleisterplaats voor deze noodzakelijke vrienden zijn.

Een tuin barstensvol bloemen is geschikt voor een beginnende tuinier en het zal je zeker aanzetten om dit jaar je tuin eens echt lekker te verbloemen. Het levert je volop kleur en plezier op. Fijn voor jou én voor de vlinders en de bijen.

Auteur

Lucy Bellamy

Lucy Bellamy is auteur en redacteur bij het Engelse magazine Garden Illustrated en werkte als freelance tuinjournalist voor The Guardian, Grow Your Own, Kitchen Garden en Garden News. Ze toont zich een tuinvrouw met een grote voorliefde voor vaste planten en bloemen.

Lees meer

Vertaler

Alberthe Papma

Alberthe Papma is freelance schrijver, redacteur en vertaler en runt sinds 2012 haar veelzijdige bureau Zin in Groen. Haar motto: groen heeft zin en groen geeft zin.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240579
Jaar:
2020
Pagina's:
224
Auteur:
Lucy Bellamy
Vertaling:
Alberthe Papma
Uitvoering:
Hardback
Formaat:
239x178x19
Illustraties:
Nee
Prijs:
€ 24.95

Lees meer >