Holzer’s permacultuur

Auteur: Sepp Holzer
Vertaling: Marion de Kort
ISBN: 9789062245178


€ 22,50

Holzer’s permacultuur

Sepp Holzer beheert zijn boerenbedrijf in harmonie met de natuur. Alleen die benadering leidt tot een gezonde planten- en dierenwereld, aldus Holzer. Waar zijn buren het hoofd niet boven water hielden, creëerde Holzer een waar paradijs. Nu wil iedereen weten ‘hoe hij het doet’. De meest voorkomende vragen beantwoordt hij in dit boek.

Veel van zijn tips zijn direct toepasbaar, ook in ons vlakke land, ook in een kleine tuin. Hij behandelt ondermeer:

  1. Landschapsarchitectuur (ecologisch evenwicht, ontwerpideeën, verhoogde bedden, watertuinen).
  2. Landbouwmethoden (principes, bodemvruchtbaarheid, probleemplanten, oude plantenrassen, polyculturen, varkens als medewerkers).
  3. Fruitlandschappen (aanleg en onderhoud, vraat, (oude) fruitsoorten, enten).
  4. Paddestoelen kweken op hout en stro in de tuin of op het balkon.
  5. Tuinen (moestuinen, apotheek, bemesting, slakken, wormen, stadstuinen, plantenlijst).

In Holzer’s permacultuur brengt hij zijn waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan.

Sepp Holzer nam de Krameterhof van zijn ouders over in 1962, zelf 19 en net van de landbouwschool. Al gauw moest hij concluderen dat hij alles wat hij had geleerd, weer moest vergeten. Hij begon zijn landbouwbedrijf in harmonie met de natuur te beheren.
45 jaar schreef hij zijn opgedane kennis neer in dit boek. De Krameterhof is een boerderij in Oostenrijk. Hoewel zijn manier van werken is afgestemd op die omgeving, zijn zijn inzichten rijk en voor een ieder een inspiratie en eye-opener.
Inmiddels is zijn boek veelvuldig vertaald en zijn er verschillende documentaires over Sepp Holzer en zijn werk gemaakt.

Auteur

Sepp Holzer

De Oostenrijker Sepp Holzer was negentien in 1962 en kwam net van de landbouwschool toen hij de Krameterhof van zijn ouders overnam. Al gauw concludeerde hij dat hij alles wat hij had geleerd, weer moest vergeten en begon zijn landbouwbedrijf in harmonie met de natuur te beheren.

Lees meer

Vertaler

Marion de Kort

Marion de Kort is oorspronkelijk opgeleid tot natuurgeneeskundige, fytotherapeut (herborist) en klassiek homeopaat.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245178
Jaar:
2012
Pagina's:
320
Auteur:
Sepp Holzer
Vertaling:
Marion de Kort
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
240x171x13
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 22,50

Lees meer >