Kleinschaligheid als alternatief

Auteur: Gert Jan Jansen
ISBN: 9789062245321


€ 19.95

Kleinschaligheid als alternatief

De Hof van Twello is een weelderig, rijk landbouwbedrijf in de buurt van Deventer, dat als bedrijfsvorm heeft gekozen voor een meente.
Meentes waren vroeger gemeenschappelijk gebruikte stukken grond en met het onderhoud van de sloten, wegen en houtwallen werd voor het gebruik ‘betaald’. Een wederdienst dus.
Deze win-win-beheervorm past Hof van Twello toe op haar grond, maar ook op zaken als landschap, kennis, gezondheid, voeding, bouw en financiering.
Koppel jezelf met Nieuwe Meentes los van leningen en afhankelijkheid. Je leert kleinschaligheid rendabel te maken, want lokaal gerichte kleinschaligheid is de enige echte bijl aan de wortel van het systeem. In dit boek vertelt de eigenaar van de Hof van Twello, Gert Jan Jansen, over zijn weg, hindernissen en successen opgeschreven. Je kunt heel veel zelf, maar je moet er wel echt voor kiezen. Dat is de boodschap.

Het is fantastisch om dankzij dit boek te ontdekken en vooral te ervaren dat de traditie van de oude meente kan herleven in een nieuwe economie, in talloze nieuwe vormen en praktijken” – Hans Achterhuis

“Een onmisbaar boek voor iedereen actief in streekontwikkeling, (biologische) landbouw en landschap, voeding en voedsel” – Remy Vlek, filmmaker

“Een helder verslag van moed, doorzettingsvermogen en creativiteit!” – Jan Douwe van der Ploeg, hoogleraar Rurale Sociologie, WUR, Wageningen

Auteur

Gert Jan Jansen

Gert Jan Jansen studeerde tuinbouw, tropische plantenteelt en wijsbegeerte. Ruim dertig jaar gaf hij leiding aan bedrijven en instellingen gericht op de integratie van sociale, ecologische en commerciële doelstellingen.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245321
Jaar:
2015
Pagina's:
288
Auteur:
Gert Jan Jansen
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
245x170x14
Illustraties:
Nee
Prijs:
€ 19.95

Lees meer >