Tuin smakelijk!

Praktische permacultuur voor potten, moes- en bostuin

Auteur: Vera Greutink
ISBN: 9789062245420


€ 29,95

Tuin smakelijk!

Tuin smakelijk! bevat ontelbare tips, technieken en concrete voorbeelden. Vera laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen en toepasbaar op verschillende schalen. Of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt.

Permacultuur, een natuurlijke manier van tuinieren, waarin je met de natuur meewerkt, loopt als een rode draad door het boek heen.
In dit zeer complete boek tref je drie delen:
In het eerste deel, Moestuinieren in potten en bakken, gaat Vera in op de basis van potgrond, hoe je je eigen beste mix maakt, hoe je je potten verzorgd en ze de beste kansen geeft.
Het tweede deel, een permacultuur moestuin, gaat in op welbekende eenjarigen – de meest bekende en geliefde moestuingroenten. Vera zien hoe je door slim te werk te gaan veel werk kunt besparen en veel kunt oogsten. Ook aandacht voor wisselteelt en polycultuur en het telen van zaden.
Het derde deel gaat over de bostuin, in feite een tuin met veel vaste planten, die jaarlijks weer hun oogst geven. Gildes, lagen, geveltuin, bessenhaag en meer komen aan bod.

“Vera weet als geen ander hoe je theorie van permacultuur direct omzet in de praktijk.” Peter Bauwens

“Een van de betere boeken op het gebied van het aanleggen van een moestuin of eetbare bostuin. Vera is voor ons de Nederlandse evenknie van Alys Fowler. Ze schrijft prettig, verhaalt uit eigen ervaring en ook de stijl van fotograferen vertoont gelijkenis. Tuin Smakelijk is vooral een praktisch en informatief boek voor groene beginners en al wat doorgewinterde tuiniers.” MergenMetz op hun blog

Vera had haar eerste groentetuin (compleet met teeltplan) toen ze tien was. En haar leven lang is tuinieren haar passie en vak geweest. In 1999 maakte zij kennis met permacultuur: een manier van tuinieren die “zo logisch is dat je niet snapt waarom dit niet de standaard is” aldus Vera.

Vera geeft cursussen, ontwerpt tuinen in opdracht en is een veelgevraagd artikelschrijfster en columniste in tuintijdschriften. Zo publiceert ze regelmatig in Groei en Bloei en Tuinseizoenen en Tuinen van Ede.

Collega’s roemen Vera’s kennis en kunde:
“Vera weet als geen ander hoe je theorie van permacultuur direct omzet in de praktijk.” Peter Bauwens – Kwekerij De Nieuwe Tuin en auteur van o.a. De nieuwe moestuin.

“De verfrissende helderheid die ik ken van Vera’s manier van lesgeven, kenmerkt ook dit boek van haar” Fransjan de Waard – auteur van Tuinen van overvloed en filmmaker van o.a. Bodemboeren.

Auteur

Vera Greutink

Vera Greutink had haar eerste groentetuin (compleet met teeltplan) toen ze tien was. Voor de pragmatische en gedreven crack in het vak is permacultuur haar op het lijf geschreven.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245420
Jaar:
1e druk 2015; 2e druk 2018; 3e druk 2022
Pagina's:
240
Auteur:
Vera Greutink
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
240x200x19
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 29,95

Lees meer >