Vera’s moestuin – permacultuur van maand tot maand

permacultuur van maand tot maand

Auteur: Vera Greutink
ISBN: 9789062245611


€ 32,50

In Vera’s moestuin  neemt Vera Greutink je van maand tot maand mee in haar eigen permacultuurmoestuin om te laten zien hoe je het hele jaar door, zelfs in de winter, gevarieerd kunt oogsten uit eigen tuin. Gul beschrijft ze haar ervaringen met bekende en minder bekende rassen en variëteiten, en welke het voor welk doeleinde succesvol doen. Ook besteedt ze veel aandacht aan polyculturen (het combineren van groentes, kruiden en bloemen) om efficiënt met je grond om te gaan en je tuin weerbaar te maken.

Ze deelt haar expertise om de oogst te vervroegen en te verlengen. Heldere uitleg over het aanleggen van een aspergebed (lucratief!), het stekken van zoete aardappels, bloemen telen, fruitbomen kiezen, zaden oogsten en de verschillende manieren om je moestuinoogst te bewaren of te verwerken tot eenvoudige smaakvolle gerechten: dit boek barst van de praktijkkennis die je nergens anders zult tegenkomen.

Vera is een ervaren en aandachtige moestuinier. Haar pragmatische tips en fijne kneepjes zijn slimme hulpjes voor de hobbytuinier. Dankzij het inzetten van permacultuurmethodes weet ze het tuinonderhoud tot een minimum te beperken en creëert ze tegelijkertijd een moestuin die weerbaar is tegen klimaatverandering.  Ze zet permacultuurmethodes volop in haar moestuin en laat zien dat permacultuur geordend, strak en moeiteloos kan worden toegepast. Niet voor niets bereikt ze daardoor een groot publiek.

Vera Greutink woont in Twente waar zij haar moestuin, omgeven door een voedselbos, op permacultuurmethodes heeft geënt. Ze is tuinontwerper, geeft cursussen en schrijft voor diverse tuintijdschriften en was hoofdredacteur van De tuin op tafel. In 2022 was ze te gast bij het tv-programma Binnenstebuiten.Van haar vorige boek Tuin Smakelijk zijn inmiddels meer dan 12.000 exemplaren verkocht. Haar tuin kun je zien op www.tuinsmakelijk.nl

 

Auteur

Vera Greutink

Vera Greutink had haar eerste groentetuin (compleet met teeltplan) toen ze tien was. Voor de pragmatische en gedreven crack in het vak is permacultuur haar op het lijf geschreven.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245611
Jaar:
2024
Pagina's:
336
Auteur:
Vera Greutink
Uitvoering:
hardcover
Formaat:
17 x 22 cm
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 32,50

Lees meer >