Voer

Vaart maken met de voedseltransitie

Auteurs: Sandra van Kampen; Youetta Visser
ISBN: 9789062240340


€ 15,00

Voer.
Vaart maken met de voedseltransitie

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers een voor een moegestreden van het toneel?

Sandra van Kampen en Youetta Visser gaan op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige, ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op?

In dit boek komen talloze vernieuwers aan het woord: uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, maar ook de financiële sector, consumentencollectieven en diverse overheden. Aan de hand van de praktijk schetsen de schrijvers een perspectief op de voedseltransitie en geven handvatten voor versnelling.

Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en eerlijke voedselketen. En die daar graag aan bijdraagt. Laat je meevoeren!

“Als je afgaat op politiek Den Haag, staan duurzame voedselvoorziening en economie tegenover elkaar. De kracht van dit boek is, dat het dat beeld rechtzet. Geïnformeerd door wetenschappelijke en praktische kennis, geven de auteurs concrete suggesties hoe nieuwe initiatieven kunnen uitgroeien tot een heuse transitie naar een duurzaam voedselsysteem.”
John Grin – hoogleraar Systeeminnovaties Universiteit van Amsterdam

Auteurs

Sandra van Kampen

Kwartiermaker Sandra van Kampen zet samenwerkingen op, neemt initiatief, schrijft, onderzoekt, organiseert en programmeert om de omslag te versnellen naar een écht eerlijke, duurzame en inclusieve maatschappij.

Lees meer

Youetta Visser

Youetta Visser is projectleider, (online) dagvoorzitter, jurist, cabaretier en schrijver. Die talenten verbindt ze om makers, wetenschappers, beleidsmakers, kunstenaars en projecten op sleeptouw te nemen, hun werk richting en betekenis te geven en verbinding te leggen met de omgeving.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240340
Jaar:
2017
Pagina's:
240
Auteurs:
Sandra van Kampen; Youetta Visser
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
219x150x15
Illustraties:
Nee
Prijs:
€ 15,00

Lees meer >