Wie de wereld nu echt voedt

Auteur: Vandana Shiva
ISBN: 9789062240180


€ 19.95

Wie de wereld nu echt voedt

Wie de wereld nu echt voedt is een krachtige oproep tot duurzame landbouw. Wanneer we hand in hand met de wetten van de natuur samenwerken, zullen we de veerkracht van de mens en de natuur optimaal tot zijn recht laten komen.

Duurzame landbouw vraagt om ecosystemen en biodiversiteit, waarmee we de bodem en bestuivers weer een kans geven. Het vraagt om een gezonde voedselbereiding van eerlijke ingrediënten en lokale initiatieven. Het vraagt om soevereiniteit waarbij de rijkdom van zaad en gewassen in handen van de bevolking blijft. En het vraagt om een nieuwe mindset, waarbij we principes van dominantie en exploitatie verruilen voor een principe van wederkerigheid – de Aarde voedt ons als wij haar voeden, de boer voedt de maatschappij als de maatschappij de boer voedt, en het zaad zal zich steeds weer vernieuwen als wij het zaad in haar eigen kracht laten.

Wie de wereld nu echt voedt is het eerste boek van Vandana Shiva dat in het Nederlands vertaald is en is een neerslag van 30 jaar onderzoek en ervaring. Het is een haarscherpe analyse van de krachten die het voedselvraagstuk in hun macht houden, alsook het heldere antwoord hoe we tot duurzame en veerkrachtige oplossing komen.

Auteur

Vandana Shiva

Vandana Shiva is onderzoeker, activiste en auteur van meer dan twintig boeken. Van origine was ze veelbelovend natuurwetenschapper, tot de Indiase zich verdiepte in milieupolitieke onderwerpen.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240180
Jaar:
2016
Pagina's:
176
Auteur:
Vandana Shiva
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
221x151x16
Illustraties:
Nee
Prijs:
€ 19.95

Lees meer >