Zaaien met toekomst

Auteurs: Charles Hervé-Gruyer; Perrine Hervé-Gruyer
Vertaling: Malika Cieremans
ISBN: 9789062240418


€ 24.95

Zaaien met toekomst

Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectivelijk jurist. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur, microtuinderij wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in Normandië.

In tien jaar tijd creëerden zij, al pionerend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf, en jaarlijks trekken ze vele belangstellende bezoekers. De boerderij heeft ook de belangstelling van onderzoeksschool INRA getrokken en er loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma.

Charles en Perrine hebben op hun boerderij de beste tradities en technieken gecombineerd, puttend uit brede reiservaring en grote belezenheid. Tegelijkertijd verdiepten zij zich ook theoretisch, wat context en visie opleverde. Die combinatie vind je terug in dit boek: Een mix van boerenverstand, uitproberen en theorie, plus memoirs en reisverhalen. Daarmee is het ontstaan en de praktijk van La Ferme du Bec Hellouin een vlot leesbaar, praktisch en inspirerend verhaal.

Auteurs

Charles Hervé-Gruyer

In 2003 startte Charles Hervé-Gruyer het experiment om meerdere kleinschalige, biologische en natuurlijke landbouwtechnieken te combineren, wat in 2006 leidde tot de oprichting van La Ferme

Lees meer

Perrine Hervé-Gruyer

Perrine Hervé-Gruyer is samen met Charles Hervé-Gruyer de drijvende kracht achter La Ferme biologique du Bec Hellouin.

Lees meer

Vertaler

Malika Cieremans

Malika Cieremans is een doorgewinterde permaculturist, voedselbospionier en oprichter van CircleEcology, gefocust op transitie in de groene ruimte.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240418
Jaar:
2019
Pagina's:
300
Auteurs:
Charles Hervé-Gruyer; Perrine Hervé-Gruyer
Vertaling:
Malika Cieremans
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
220x150x16
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 24.95

Lees meer >