Herstellende landbouw

Auteur: Mark Shepard
Vertaling: Maranke Spoor; Lucas Brouns
ISBN: 9789062240425


€ 29,95

Herstellende landbouw

Herstellende landbouw is vlot geschreven, met humor en doet je groene vingers jeuken. Het gaat over het verbouwen van voedsel op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als hulpbronnen minder beschikbaar worden, ook als er vele extra monden gevoed moeten worden. Het gaat over agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen.
Dat impliceert een nadruk op meerjarige gewassen en een bloeiende polycultuur én resulteert in een gezonde bedrijfsstructuur met perspectief voor de lange termijn.

Auteur

Mark Shepard

Mark Shepard is pionierend agrariër met een bloeiend en gezond agrarisch bedrijf. Behalve dat is hij een begenadigd auteur met vlotte pen. In Herstellende landbouw legt hij uit hoe agrarische ecosystemen op een veerkrachtige en duurzame manier in staat zijn om ons basisvoedsel te leveren.

Lees meer

Vertalers

Maranke Spoor

Maranke Spoor is van oorsprong jurist en al jaren docent permacultuur. Vanuit haar liefde voor natuur en rechtvaardigheid onderhoudt ze (eetbare) tuinen en werkt aan permacultuurprojecten in landschappen en voedselbossen.

Lees meer

Lucas Brouns

Lucas Brouns studeerde Nederlands, is docent permacultuur en sinds de oprichting betrokken bij Stichting Permacultuur Onderwijs. Onder de naam Oefenboerderij ontwikkelt hij educatief materiaal en schrijft over ecologie, biodiversiteit, voedseltransitie, tuinieren en landbouw.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240425
Jaar:
1e druk 2014; 2e herziene druk 2019
Pagina's:
320
Auteur:
Mark Shepard
Vertaling:
Maranke Spoor; Lucas Brouns
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
240x170x21
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 29,95

Lees meer >