Permacultuur in je moestuin

Auteur: Christopher Shein
Vertaling: Lucas Brouns; Maranke Spoor
ISBN: 9789062245352


€ 29,95

Permacultuur in je moestuin

Permacultuur is leren van de natuur. Met als doel de zorg voor de aarde te laten samengaan met zorgen voor jezelf en voor elkaar. Permacultuur in je moestuin leert je een ontwerp maken waarin de verschillende spelers en onderdelen van je tuin elkaar versterken. Zoals het karakter van de grond, de inval van de zon, de wind, het water en de dieren die er zijn. Als je dat eerst stapsgewijs in kaart brengt kun je de moestuin van je dromen maken. Of je nu een ervaren tuinierder bent of net je eerste groene vingers test: dit boek legt je uit hoe je te werk gaat bij het inrichten en onderhouden van je eetbare siertuin, balkon, buurtmoestuin of boomgaard.

Het boek reikt vele suggesties en voorbeelden aan van eetbare planten. Planten die vaak ook nog eens mooi staan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een eetbare siertuin maken. De sociale gemeenschap hoort helemaal bij permacultuur. In dit boek vind je dan ook inspirerende voorbeelden van samenwerking, zoals markten om zaden te ruilen en buurtmoestuinen.

Permacultuur in je moestuin is geschikt voor het Nederlandse/Vlaamse klimaat. Het is een stapsgewijze gids waarmee tuinieren levendiger wordt dan ooit.

 

Lucas Brouns en Maranke Spoor van Stichting Permacultuur Onderwijs hebben Permacultuur in je moestuin vertaald. Ook hebben ze dit boek op veel punten sterk bewerkt, waarbij ze hebben geput uit hun eigen kennis over permacultuur. Zo is dit boek beter aangesloten op de Belgische en Nederlandse moestuinier, de situatie in onze achtertuinen, balkons en dakterrassen, volkstuinen en buurtmoestuinen.

Auteur

Christopher Shein

Christopher Shein is permacultuurontwerper, tuinder, tuinarchitect en auteur met een diep gegrond sociaal activisme. Al sinds zijn kindertijd werd hij geïnspireerd door zijn oma en moeder en sinds zijn studententijd wroeten zijn groene vingers steeds dieper in de agro-ecologie en permacultuur.

Lees meer

Vertalers

Lucas Brouns

Lucas Brouns studeerde Nederlands, is docent permacultuur en sinds de oprichting betrokken bij Stichting Permacultuur Onderwijs. Onder de naam Oefenboerderij ontwikkelt hij educatief materiaal en schrijft over ecologie, biodiversiteit, voedseltransitie, tuinieren en landbouw.

Lees meer

Maranke Spoor

Maranke Spoor is van oorsprong jurist en al jaren docent permacultuur. Vanuit haar liefde voor natuur en rechtvaardigheid onderhoudt ze (eetbare) tuinen en werkt aan permacultuurprojecten in landschappen en voedselbossen.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245352
Jaar:
1e druk 2014; 2e druk 2016, 3e druk 2019
Pagina's:
264
Auteur:
Christopher Shein
Vertaling:
Lucas Brouns; Maranke Spoor
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
241x216x22
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 29,95

Lees meer >