Speurtocht in de stad

Redactie8 november 2021Thema: Groen DoenInspiratie boektitel: Leuke groene dingen doen

In de tuin of in het park is natuur heel makkelijk te vinden. Maar zie je het ook als je in de stad rondloopt? Is het er eigenlijk wel? Misschien niet op het eerste gezicht, maar als je even iets langer kijkt ….

Speurtocht door de stad

Met deze speurtocht door de stad kunnen kinderen de stad verkennen met ‘buiten ogen’. En als ouder geeft deze tocht door je overbekende buurt ook verrassingen. Gewoon volop meedoen en meezoeken. Even lekker kijken met de ogen van een kind.

Jassen aan, muts op! Print de speurtocht door de stad uit en ga op pad. Deze tocht geeft je een richtlijn wat je moet zoeken. Je kunt deze activiteit uitvoeren in teams en er een speels wedstrijdje van maken, of gewoon als onderdeel van een wandeling om kinderen op een leuke en avontuurlijke manier te stimuleren om naar buiten te gaan. Probeer zo veel mogelijk van de lijst te vinden. De link van de speurtocht staat onderaan dit bericht.

Leuke groene dingen doen

Deze speurtocht kom uit het boek Leuke groene dingen doen – een activiteitengids voor in de stad. Dit boek staat bol leuke en originele groene dingen die je in stad en woonwijk kunt doen. Een bron van inspiratie om kinderen met nieuwe en eenvoudige ideeën buiten te laten spelen of met fijne knutsels aan de gang te gaan. De gids is geschikt voor elk seizoen.

Het boek verscheen eerder dit jaar en werd goed ontvangen. Lees hier twee reviews over het boek:

Project leuker leven

Een goed verhaal nu

 

Download je gratis speurtocht.