Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

Auteur: Jean-Martin Fortier
Vertaling: Taco IJzerman
ISBN: 9789062240364


€ 29,95

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken achter de schermen.

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij een praktisch handboek voor biologische groentetelers die op een beperkt oppervlak een indrukwekkende oogst willen behalen. In dit boek lees je hoe doorzettingsvermogen en lef vergezeld gaan van professionaliteit en efficiëntie.

Het zijn dan ook niet per se de beschreven technieken die dit boek zo bijzonder maken, maar de houding ten opzichte van productiviteit. Fortier en zijn vrouw combineren de professionele aanpak en strakke organisatie van het bedrijf met humor, trots en goede communicatieve vaardigheden, waardoor de tuinderij een stevige schare supporters heeft in de omgeving.

Fortier’s sleutel tot succes:

 • slim tuinieren
 • klein blijven
 • pragmatisch ontwerp
 • lage investeringen
 • passende gereedschappen
 • licht-mechanische apparatuur
 • zorgvuldige planning
 • planmatigheid
 • goede verkooppunten
  en boven alles:
 • efficiëntie

 

Deze Nederlandse versie van The Market Gardener is meer dan alleen één op één vertaald. Taco IJzerman putte uit zijn eigen tuinderij-ervaring om de beschreven situatie in een Nederlandse context recht te doen en praktisch te maken.

Alle maten en gewichten zijn in hier gangbare grammen en metrages (dat scheelt je een hoop rekenwerk).
Groeiseizoenen en andere klimatologische zaken naar ons klimaat aangepast.
Het boek bevat vijf! Nederlandse case studies, tuinplannen van vijf succesvolle Nederlandse rendabele tuinderijen.
Deze vijf case studies zijn tot stand gekomen op basis van een vragenlijst, welke redacteur Nicole Willemse verwerkte tot vijf consistente verhalen, Danielle de Boo tekende de tuinplannen uit.

Auteur

Jean-Martin Fortier

Jean-Martin Fortier is tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn biologische tuinderij in Canada. Zijn gedreven aanpak en energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leiden hem naar een succesvolle nieuwe manier van groente telen.

Lees meer

Vertaler

Taco IJzerman

Taco IJzerman is biologisch tuinder en adviseur in de biologische kleinschalige groenteteelt. Ook geeft hij lezingen en workshops.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240364
Jaar:
2018
Pagina's:
256
Auteur:
Jean-Martin Fortier
Vertaling:
Taco IJzerman
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
243x173x23
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 29,95

Lees meer >