34 planten om mee te tuinieren

Auteurs: Bernard Bertrand; Eric Petiot
Vertaling: Brigitte Venturi; Janneke Tops
ISBN: 9789062240197


€ 24,95

34 planten om mee te tuinieren

Brandnetel en smeerwortel zijn bekende gierleveranciers, maar ook andere planten hebben geweldige kwaliteiten en werkzame stoffen. Ze leveren je natuurlijke pesticiden, schimmelweerders, biostimulanten en andere vitaliteit. Zo leveren ook heermoes, boerenwormkruid, moerasspirea, rabarber, wijnruit, melisse, klimop en mierik nuttige extracten.

34 planten om mee te tuinieren is een praktisch boek, vol wetenswaardigheden en boordevol recepten. De verschillen tussen de bereidingsmethodes (gefermenteerd extract, thee, koude aftreksels) worden uitgelegd, evenals hun diverse toepassingen. Het boek bevat kennis en unieke inzichten die in geen enkel ander boek zijn opgeschreven, maar bevat een schat aan kennis om natuurlijk te tuinieren. Met die kennis kan je zelf ook aan de slag en maak je zelf extracten voor je tuin, in harmonie met de natuur.

Vertaling en bewerking is ter hand genomen door Brigitte Venturi en Janneke Tops

Auteurs

Bernard Bertrand

Bernard Betrand is geboren boerenzoon, auteur van tientallen boeken en woont in Franse Pyreneeën, waar hij leeft in respect met de natuur.

Lees meer

Eric Petiot

Eric Petiot is landschapsarchitect en agronoom. Sinds 1990 runt hij zijn eigen hoveniersbedrijf, toegespitst op biologische methoden en het beroepsmatig testen van plantenextracten.

Lees meer

Vertalers

Brigitte Venturi

Brigitte Venturi is afgestudeerd aan de Warmonderhof en werkt als vertaler gespecialiseerd in landbouw, duurzaamheid en ecologisch tuinieren.

Lees meer

Janneke Tops

Janneke Tops was biologisch landbouwkundige en moestuindeskundige. Ze was vele jaren werkzaam als

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240197
Jaar:
2017
Pagina's:
160
Auteurs:
Bernard Bertrand; Eric Petiot
Vertaling:
Brigitte Venturi; Janneke Tops
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
215x145x15
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 24,95

Lees meer >