Dichter bij de natuur

Auteur: Agnes van den Berg
ISBN: 9789062245628


€ 19,90

Dichter bij de natuur’ is een gezellig boek over de spirituele band tussen mens en natuur– Trouw 14 mei 2024 Marijke Laurensetrouw.nl/religie-filosofie/dichter-bij-de-natuur-is-een-gezellig-boek-over-de-spirituele-band-tussen-mens-en-natuur~b10bb896/

In deze tijd waarin we een onophoudelijke stroom aan prikkels moeten verwerken, komt er steeds meer aandacht voor de rustgevende en verbindende kwaliteiten van de natuur. Psychologe Agnes van den Berg vertelt in Dichter bij de natuur meer over deze positieve effecten van tijd doorbrengen in de natuur. Ook deelt ze haar eigen inzichten over de natuur als bron van spiritualiteit.

We raken met zijn allen steeds meer vervreemd van de natuur en dat voelt niet goed. Agnes van den Berg, wetenschapper en pionier op het gebied van onderzoek naar natuurbeleving en gezondheid, geeft in het boek haar visie op hoe je op een diepere manier verbinding kunt maken met de natuur. Vanuit de wetenschap, maar ook vanuit haar eigen ervaring.

Op een nuchtere toon neemt ze je mee op haar zoektocht naar de spirituele betekenis van natuur voor mensen. Een – met wetenschappelijke feiten onderbouwd – licht en vermakelijk boek over een best wel zwaar onderwerp. Het is geschreven voor iedereen die zichzelf niet direct als bomenknuffelaar ziet, maar toch wel op een meer betekenisvolle manier met natuur bezig wil zijn in het dagelijks leven.

Met een voorwoord van natuurjournalist Kirsten Dorrestijn. De humorvolle, rake schetsen van Lotte Klaver onderstrepen de luchtige toon van het boek.

Trefwoorden: natuur, natuurbeleving, natuur en gezondheid, natuur en spiritualiteit, verstilling, verbinding, verwondering, mens en natuur

Auteur

Agnes van den Berg

Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog. Ze legt zich als onderzoeker toe op de effecten van natuur op gezondheid. Zij is verbonden aan de Universiteit van Twente en heeft haar eigen onderzoeksbureau waarmee ze deelneemt aan diverse Europese onderzoeksprojecten.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245628
Jaar:
2024
Pagina's:
160
Auteur:
Agnes van den Berg
Formaat:
13,5 x 21 cm
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 19,90

Lees meer >