Het bodemvoedselweb

Alle kleine beestjes helpen

Auteurs: Jeff Lowenfels; Wayne Lewis
Vertaling: Marc Siepman
ISBN: 9789062245345


€ 29,95

Het bodemvoedselweb

Een gezonde bodem barst van het leven – niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen.
Maar er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: de bodem zo behandelen dat het het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Immers het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten.

Auteurs

Jeff Lowenfels

Jeff Lowenfels is een alom gerespecteerde en vaak bekroonde tuinauteur die beschikt over een rijke bodemkennis. Mede door zijn boeken is hij in de VS leidend in de duurzame tuin- en landbouwwereld.

Lees meer

Wayne Lewis

Wayne Lewis is tuinder en fotograaf. Hij ondernam verschillende tuinbouwprojecten met Jeff Lowenfels en ontwikkelde zich tot microbioloog.

Lees meer

Vertaler

Marc Siepman

Vertaler Marc Siepman zet zich breed in als ambassadeur van het bodemleven. Hij geeft enthousiast bezochte lezingen en cursussen over natuurlijke bodemvruchtbaarheid en schrijft en vertaalt artikelen.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245345
Jaar:
2015
Pagina's:
256
Auteurs:
Jeff Lowenfels; Wayne Lewis
Vertaling:
Marc Siepman
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
239x170x16
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 29,95

Lees meer >