Oude granen, nieuw brood

Auteurs: Noor Bas; Ineke Berentschot; Dion Heerkens
ISBN: 9789062240500


€ 29,95

Of je nu ervaren bent of niet, het boek nodigt uit om eens lekker te variëren met alle graansoorten die met liefde op de Nederlandse akkers geteeld wordt.– marijebaktbrood.nlmarijebaktbrood.nl/oude-granen-nieuw-brood-review/

Oude granen, nieuw brood

Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen en met Nederlands graan willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.

In het boek staan 55 broodrecepten. De granen die de hoofdrol spelen: eenkoorn, emmer, rivet, spelt en gewone tarwe, als ook rogge en tritordeum. Het boek bevat ook recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, met bijvoorbeeld haver, gerst en boekweit.

Het boek is ook bestemd voor wie alles wil weten over de lange historie van granen en hoezeer de mens hiermee verbonden is. Je leest over elke aparte tarwesoort – van eenkoorn tot en met de gewone tarwe – over rogge en andere granen, en over pseudogranen. Over hoe oude granen verdwenen, hoe landrassen verdwenen. En hoe belangrijk het is om ze uit de vergetelheid te halen en om ze uit te zaaien. Dat zie je overal ter wereld gebeuren.

Tot slot lees je wat er specifiek is aan het telen van oude granen, hoe bijzonder het is dat we nog zoveel molens in ons land hebben, die hier meel van kunnen malen. Je ziet hoe uit de teelt van oude granen nieuwe verbanden voortvloeien tussen teler, molenaar, bakker en consument.

Oude granen, nieuw brood gaat over de kunst van het brood bakken en de rijkdom van hervonden granen.

Auteurs

Noor Bas

Noor Bas is bioloog en granenkenner en sinds 1993 verbonden aan het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) van Wageningen University & Research.

Lees meer

Ineke Berentschot

Ineke Berentschot is een door de wol geverfde broodbakker met een grote liefde voor ‘goed brood’ en een gegronde kennis over goed brood bakken.

Lees meer

Dion Heerkens

Dion Heerkens is als zelfstandig landbouwadviseur actief in duurzame en biologische landbouw, agrarisch natuurbeheer, stad- en streekontwikkeling en het ontwikkelen en vermarkten van streekproducten.

Lees meer

Fotograaf

Theo Jennissen

Theo Jennissen is fotograaf/kunstenaar sinds 1985 en legt zich toe op portretten.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062240500
Jaar:
2020
Pagina's:
236
Auteurs:
Noor Bas; Ineke Berentschot; Dion Heerkens
Fotograaf:
Theo Jennissen
Uitvoering:
Hardback
Formaat:
259x208x25
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 29,95

Lees meer >