Leer zelf zaden telen

Zelf zaden telen

Basisboek voor zaadteelt in de moestuin

Auteur:
Vertaling: Janneke Tops
ISBN: 9789062245437


€ 19,95

Zelf zaden telen

In dit boek ga je een van de meest natuurlijke en tegelijkertijd meest fascinerende onderwerpen van tuinieren ontdekken. Zaad winnen. Als je een tomaat kunt telen, kun je in feite ook tomatenzaden telen en de finesses daarvan leer je in dit boek. Dit basisboek vertelt je de kunst van het zaden telen, schonen en bewaren van de meest voorkomende moestuingroentes. Daarmee kun je je eigen oogst opnieuw uitzaaien en zo, jaar na jaar, het wonder van de natuur ten volle beleven en volgen.

Aan de orde komen o.a. een botanische en biologische introductie, het belang van bestuivers, zaadgoedmanipulatie en hybrides, isolatieafstanden en teeltplanning, benodigdheden, zaad schonen en bewaren.

Vervolgens instructies per meest voorkomende familie en meest gewilde soorten : bonen, bieten, kolen, wortelen, sla, uien, komkommers, tomaten. Duidelijke uitleg met veel praktische tips, je krijgt gelijk zin om te beginnen.de inleiding over het boek.

Vertaler

Janneke Tops

Vertaler Janneke Tops is biologisch landbouwkundige en moestuindeskundige. Ze was in het verleden tuinder in Ecolonie in de Vogezen en tegenwoordig docent en adviseur.

Lees meer

Productspecificaties

ISBN:
9789062245437
Jaar:
2016, 2e druk 2021
Pagina's:
160
Vertaling:
Janneke Tops
Uitvoering:
Softcover met flappen
Formaat:
14 x 21 cm
Illustraties:
Ja
Prijs:
€ 19,95

Lees meer >